Page 39 - #06nl-00-num6-lowres

This is a SEO version of #06nl-00-num6-lowres. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

DECEMBER 2014 - JANUARI 2015 | N°6 | VINO ! 39

Inzetten op de jeugd

In 2006 werd de leiding van het huis in handen gegeven van Didier Mariotti, amper 35 lentes jong. Daarmee liet G.H. MUMM niet alleen zien dat het durft inzetten op de jeugd, maar ook dat het talent koestert. Mariotti is vandaag de dag nog altijd Keldermeester en volgt in die hoedanigheid Dominique Demarville op, die de functie waarnam van 1998 tot 2006.

Bij de stichters van het huis vinden we historische fguren als René Lalou. Didier Mariotti is zich perfect bewust van de reikwijdte van de erfenis en de savoir-faire die hij in handen kreeg. Als geen ander brengt hij de stijl van het huis in elk van zijn cuvées opnieuw tot leven. Tegelijk heeft hij er zijn gevoeligheid en zijn persoonlijke touch aan toegevoegd. Nieuwlichter of niet, hij wordt in zijn opzet fink geholpen door de tradities van het huis: liefst 98 % van de wijnen bestaat uit topcru’s afkomstig van de beste terroirs van de Champagne.

Voor G.H. Mumm ging er echter iets vooraf aan de smaak van de overwinning, namelijk de smaak van het avontuur. In 1904 steunde G.H Mumm de voor ons nobele onbe-kende Jean-Baptiste Charcot. Deze Franse avonturier zocht namelijk sponsors voor zijn reis naar Antartica. Het bewijs dat een en ander plaatsvond wordt geleverd door een oude foto waarop de poolreiziger te zien is op een ijsberg met een ontkurkte fes Cordon Rouge in de hand(schoen). Meer recent was Mumm ook van de partij om het onwaarschijnlijke record van Loïck Peyron te vieren. Dat gebeurde ter gelegenheid van de 10de editie van de Route van de Rum. Deze rol van pionier heef G.H. Mumm altijd met plezier op zich genomen, zonder evenwel de kwaliteit van zijn wijn uit het oog te verliezen. Dat gebeurde aan de hand van belangrijke innovaties die ervoor zorgden dat het huis Mumm aan de top bleef staan in Champagne. Zo was Mumm de eerste die vinifcatietanks van 12.000 liter ging gebruiken omde kwaliteit te garanderen. Een innovatie die tegenwoordig algemeen ingeburgerd is.. G.H. Mumm was ook het eerste huis van Champagne dat een tripele rating inzake Kwaliteit-Veiliogheid-Duurzaamheid bekwam in de regio. Dezelfde overwinningsdrang die we bij de piloten zien, heerst ook bij de vaklui die zich dagelijks inzetten voor het beroemde champagnehuis.

Page 39 - #06nl-00-num6-lowres

This is a SEO version of #06nl-00-num6-lowres. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »