Page 45 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

APRIL – MEI 2014 | N°2 | VINO ! 45

april - mei 2014 | n r 2 | Vino ! 45

PUerto VInAs de toconey

Chili Vallee Del Maule

Tel: 0495 30 87 74 - info@vinosdetoconey.com - www.vinosdetoconey.com Eigenaar Baudouin Havaux - Prod.: 20.000 bouteilles - Totale oppervlakte wijngaard : 10 ha.

De kleine campo van Toconey ligt ten zuiden van Curico langs de RioMaule waarvan de bron ontspringt in het Andes-gebergte. Halverwege de monding van de rivier in Consti-tución en Talca vinden we deze kleine wijngaard. De vallei van de Maule is de grootste vallei van Chili op wijngebied en biedt ook het meeste diversiteit. Voor de rode Vino y Carne werden tweede druivenrassen aangeplant: de syrah en de carmenère. De laatste druif is zowat het uithangbord voor Chili geworden omdat men ze nergens anders nog zo vaak aangeplant ziet. Bij de witte Vino y Pescado werd geopteerd voor eenmonocépa-ge sauvignon-blanc. De frisheid van deze wijnen is in het warme Chili te danken aan de koele wind die ‘s nachts vanuit de Stille Oceaan neerstrijkt over de vallei. Overdag zorgt de zon dan weer voor de perfecte rijping van het fruit. De wijngaard wordt beheerd in perfecte perfecte harmonie met de natuur.

Vino y Pescado Sauvignon Blanc 2012 Dit is een frisse en tegelijk aromatische wijn op basis van sauvignon blanc druiven, die worden geoogst aan de voet van het Andes-gebergte, de zogenaamde Cordillera. De frisse citrus-toetsen en het zachte tropische impressies maken van deze sauvignon een perfecte begeleider van zeevis, schaaldieren en zeevruchten.

Andere Voorgestelde wijn: Vino y Carne Syrah-Carmenère 2010

Verdeling in België: Carrefour - S.P.R.L. International Wines Brokers ( Stéphane Liègeois) à ANS - Brunin Guillier à Gautain Ramecroix

Page 45 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »