Page 44 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

44 VINO ! | N°2 | APRIL – MEI 2014 44

Vino! | n r 2 | april - mei 2014

châteAU PetIt Bocq

Haut-Médoc St-estèphe

3 rue Croix de Pez – F- 33180 Saint Estèphe T. 00 33 5 56 59 35 69

petitbocq@hotmail.com - www.petitbocq.com Eig.: Familie van Dr. Gaëtan Lagneaux Opp.: 19 ha

Château Petit Bocq zag het daglicht nu zoiwat 40 jaar geleden in het bekende dorp Marbuzet, dat deel uitmaakt van de appellatie Saint-Estèphe. Peit Bocq kan beschouwd worden als een interessant lap-pendeken met daarbij enkele van de mooi-ste terroirs van de appellatie. Bovendien zijn de percelen overwegend beplant met oude wijnstokken. Vandaar ook dat de wijn zich kan meten met de allerbeste cru’s van Saint-Estèphe. Gaëtan Lagneaux zag het heel duidelijk : al wat de natuur mij zal ge-ven, zal in vinifëren tot één enkele wijn. Al wordt er soms een rosé gemaakt. Petit Bocq is een heuse nectar, fuwelig in de neus en zijdeachtig in de mond. Het lieveheers-beestje op het label is hier geen teken van biologische wijnteelt, maar als ‘geluksbren-ger’. Dat geluk valt de wijnliefebbers bij elk nieuw millésime weer te beurt.

Château Petit Bocq 2011 : “Petit Bocq is altijd in het zwart gekleed, met een paars randje. De ouverture is genereus met een mooie toets van cederhout en een vleugje cacao. Na wal-sen volgen rijp zwart herfstfruit. Vanaf dan speelt het karakter van het millésime: sappig fruit en fjne structuur met mooi verweven zuren. De lengte en het bewaarpotentieel dat eruit voortvloeit zijn eigen aan de aller-grootste wijnen. Hier is geen sprake van astringentie of harde tannine die de kracht bezoedelen. Integendeel, de fraaie toets van fondant geeft aan hoe naadloos het goed gedoseerde hout is verweven met de wijn.” (Christophe Coupez, oenoloog verbonden aan het Laboratoire de Pauillac)

Verdeler in België: Domaines et Châteaux (Brus-sel), Davino (Alsemberg)

domAIne mIchel JUIllot

Mercurey Bourgogne

59, Grand Rue 71640 Mercurey T. : +33 385 98 99 89

Site : www.domaine-michel-juillot.f Mail : laurent.juillot@domaine-michel-juillot.f Eig.: Carine Juillot-Devillers Jaarlijkse productie: ca. 180.000 fessen Opp;: 30 ha.

Samen staan Julie enMaurent Juillot-Devil-lers aan het hoofd van een belangrijk Bour-gogne-domein van 30 hectare en voeren ze uit naar 26 landen. Carine neemt daarbij de ontwikkeling van nieuwe markten en rela-ties op zich, Laurent neemt het technische wijngedeelte voor zich en ondernam een wereldreis om zich te laten inspireren door andere, soms exotische wijngebieden.

Mercurey Rouge Clos Barraults 2011 Ouverture met complexe neus van rijpe fram-boos en kersen op alcohol. Mooie onderlig-gen spankracht, breed palet van heerlijke aroma’s van kruiden en fruit ondersteund door een fjn tannineraster en een fjne mine-raliteit in de afdronk. Volgens de kenners een uitzonderlijke Mercurey.

Andere voorgestelde wijnen: Rully Blanc ‘Les Thivaux’ 2012

Mercurey Blanc 1 er Cru Clos des Barraults 2011

Mercurey Rouge 1 er Cru Clos des Barraults 2011

Magnum Mercurey Blanc 1 er Cru Champs Martins 2007

Magnum Mercurey Rouge 1 er Cru Clos du Roi 2009

Verdeling in België:

Lemadec – 1150 Brussel – 02/771 88 47 Cellier Piron – 6940 Barvaux – 086/ 21 37 17

chAteAU de mInIere

AOP Bourgueil, Loire

25 Rue de Minière 37140 Ingrandes de Touraine T. : +33 247 96 94 30 www.chateaudeminiere.com kathleen@chateaudeminiere.com Eigenaars: Kathleen en Sigurd Mareels Jaarl. Prod;: 100.000 fessen Opp.: 18 hectare

Vanaf september 2010, zeg maar een klei-ne vier jaar geleden, konden Kathleen en Sigurd Château de Minière het hunne noemen. Merkwaardig, maar dit domein bleek al eeuwen aan een stuk geleid door vrouwen. Kathleen hield dus onbewust een traditie in stand. De 18 hectare win-gerd zijn uitsluitend beplant met cabernet franc, waaronder ruim 5 hectare wijngaard met stokken van om en bij de 55 jaar oud en één hectare met honderdjarige stokken. Sinds 2013 is de hele wijngaard bio-gecer-tifeerd. Aarzel vooral niet om een bezoekje te brengen aan het Château van Kathleen en Sigurd: het is elke dag open, maar een afspraakje maken is wel aangewezen. De omgeving stikt van de wandelpaden en ook de mooiste fetsroutes lopen vlakbij. Voor kleine en grote groepen zijn ook allerlei events mogelijk: degustaties, recepties, se-minaries…

Château Minière Cuvée « Vignes Centenaires de Minière » 2011: Gedurende 24 maanden gerijpt is kleine eiken vaten. Dieprood getint. Erg expressieve neus, met fraaie aroma’s van zwart fruit, vanille en een vleugje toast. Het is een complexe wijn met een royaal gestof-feerd palet en een schitterende, lange fnale. Een gastronomische wijn die houdt van gril-lades, terroirschotels en wild.

Andere voorgestelde wijnen: Château de Minière Ch. de Minière Vieilles Vignes Ch. de Minière Cuvée Centenaire Chevalier de Minière Chateau de Miniere

Verdelers in België: VanHende (Gavere), webshop Chateau de Miniere

Page 44 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »