Page 41 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

APRIL – MEI 2014 | N°2 | VINO ! 41

april - mei 2014 | n r 2 | Vino ! 41

domAIne hAUts dU clos

Côtes de Provence

262, Cros du Rouré, route de Montfort F-83570 Carcès.

T. +33 4 94 04 31 2 . M. +33 22 76 89 18. www.hautsduclos.com contact@hautsduclos.com

Eige.: Joël en Dominique Reboul-Torette Jaarl. Prod.: 700 hl – Opp. : 14 ha

Dominique ontdekt de Provence in 2001 en is er meteen smoorverliefd op. In 2005, ze was toen getrouwd met Joël, leefde ze plots te midden van de wijngaarden, al ge-neraties lang bezit van Joël’s familie. Samen beslissen ze de druiven van het domein niet langer aan de coöperatieve te verkopen. De beperkte oppervlakte van de aanplant laat hen toe alles in ‘lutte raisonnée’ te beheren. Belangrijke kwaliteitsfactor is dat 70% van de wijngaard bestaat uit oude wijnstokken, met een mooie concentratie en een aroma-tische rijkdom als resultaat. “Sindsdien ont-dek ik hoeveel passie er gemoeid is met het wijnbouwerschap en wat het betekent om op het ritme van de natuur te leven,” aldus nog Dominique.

AOC rosé Côtes de Provence 2013: Heldere en licht zalmkleurige tint. Uit het glas een fris aroma van griotte-kers, aardbei en een vleugje zoethout. In de mond een opval-lend evenwicht en volledig consistent met de beginaroma’s, fris gestoffeerd palet met een fraaie retro van zomerfruit in de afdronk (commentaar van de Guide des Vins des Oenologues de France)

Andere voorgestelde wijnen:

VDP Rosé; AOC Rouge Côtes de Provence – VDP Rouge.

Verdeling in België: Lambert (Waver, rosé VdP), Carrefour (rosé AOP)

“V” domAIne lA GrAnGe

iGP Pays d’OC

Domaine La Grangette 34440 Nissan Lez Enserune

Tel Fr: +33-4-67-37-22-36 domainelanguedocie@wanadoo.f Site : www.pierre-degroote.com Mail : degroote@ddwine.be Eigenaar: Pierre Degroote

Jaarl. Prod.: 500 000 fessen – Opp. : 100 ha

Pierre Degroote is intussen de zestig voor-bij, maar actiever dan ooit. Nadat hij in 2000 zijn ‘Maison Virginie’ doorverkoopt aan Castel, bouwt hij een domein uit dat hij al in 1988 had gekocht en de naam droeg Domaine de La Grangette. Het werd systematisch uitgebreid tot de huidige 100 ha, een klein dorp, zeg maar. Kantoren, re-sidentie, caves. En een kleine dierentuin in annex. Gelegen op enkele kilometer van de Middellandse zee, is het klimaat warm en winderig. Ideaal voor het telen van nobele druivenrassen. De wijnen worden geken-merkt door rijp fruit, genereuze aroma’s, rondeur en een aangename concentratie.

Domaine La Grange Pinot Noir 2012 Vanzelfsprekend is dit een erg délicate druif die thuishoort in een koeler klimaat. Het komt er dus op aan op het juiste tijdstip te oogsten. Pierre Degroote bewijst zijn vakmanschap door ons een Pinot Noir te serveren die rijk en rijp is, met traditionele aroma’s van rood pîtfruit en een fumé-toets. In de mond is de wijn breed en complex, maar ook soepel en smakelijk met ee,n charmante eindtoets.

Andere voorgestelde wijnen:

‘V’ Domaine La Grange Chardonnay - ‘V’ Domaine La Grange Merlot rosé - ‘V’ Domaine La Grange Cabernet-Sauvignon.

Verdeling in België: Le Cellier BD Drive In à Nivelles, Feys&Van Acker à Bruges, Delivino à Maldegem, Magnus à Anvers, Hallet à Saint Denis la Bruyère, Collot à Falmignoul

domAIne lA GontArde

Côtes du rhône Villages

1245 Quartier L’Obrieu

M. : +33 670 86 95 04 - F. : +33 490 46 05 71 Site : www.lagontarde.com

Mail : lagontarde@gmail.com "mailto:info@ lagontarde.com"info@lagontarde.com Eigenaars: Mieke Willaert en Geert Claeys. Opp.: 50 hectare, waarvan 17 ha. wingerd.

In de Enclave des Papes, dichtbij Château-neuf-du-Pape, vinden we Domaine La Gontarde, een wijngoed waarvan de ge-schiedenis teruggaat tot de 16de eeuw. Oorspronkelijk telde het domein 150 hec-tare (een hele heuvel), maar door erfenissen raakte het in drieën gesplitst. Toen Geert en Mieke, gedreven wijn- en golfanaten, het domein overnamen, werd duidelijk dat er een pak diende geïnvesteerd. In 2010 werden nog 6 hectare wijngaard bijgekocht met daarop een aanplant van mourvèdre, ugni blanc (!) en grenache blanc. Daarop moest ook een nieuwe en grotere cuverie worden gebouwd. De resultaten van hun inspanningen blijven intussen niet uit: zo-wel hun rosé, witte en rode wijnen schitter-den al op diverse concours!

Domaine La Gontarde Grand Amour 2010 Duidelijk een compromisloze wijn met een neus van sappig zwart herfstfruit (cassis, braam, pruimpjes), kruiden en een vluegje leder. In de mond krachtig, diep en complex met een gulle fruitretour in het palet. Mooie afdronk met fjne tannine en opnieuw krui-den. De lengte is een indicatie dat deze wijn nog niet eens op zijn top is!

Andere voorgesteld wijnen:

Charme Blanc 2010 ; Rosé Don Juan 2011; Essentiel Rouge 2010 ; Coup de Foudre Blanc 2010 ; Enfant Terrible ‘Lui’ ; Enfant Terrible ‘Elle’.

Verdeling in België: Magic Boxxx (De Pinte), Vinosum (Lede), Martin Wijnen (Berlare), Winefeld (Bornem)

Page 41 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »