Page 37 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

APRIL – MEI 2014 | N°2 | VINO ! 37

april - mei 2014 | n r 2 | Vino ! 37

châteAU cAstIGno

Saint-Chinian

Carriera dals Campas, - 34 360 Assignan T./F.: +33. 4 67 38 05 50.

Site: www.chateaucastigno.com»www.chateau-castigno.com

Email: Carolien@chateaucastigno.com Eigenaars: Tine en Marc Verstraete Kruisboommolenstraat 30, B-8800 Roeselare

Château Castigno ligt in de Hérault in een omgeving uit de duizend: bossen met trufeleik, rotsen en garrigue die samen zorgen voor een uniek terroir. Deze onge-temde natuur is de voedingsbron van het karakter, het aroma en de eigenheid van de wijnen van Castigno. Voor Marc & Tine is wijn een universele taal, een band tussen mensen. Voor elke wijn is er een moment. Vanuit deze flosofe ontwikkelden ze hun gamma.

Château Castigno Blanc ‘L’Impératrice’ 2012:

Wat de witte Hermitage is voor de Rhône, dat is de witte Château Castigno Blanc voor de Roussillon. Een keizerin. Met haar blend van Grenache Blanc en Roussanne spreken we over een heuse gastronomische wijn. Goud in het glas. Een complexe en verleidelijke ouverture, met delicaat houtgebruik. Fraî-cheur zonder hoge zuren. En de fnale maakt het verhaal af. Dit is een majestueuze wijn, ideaal bij gerechten met wit vlees en diverse kazen. Best serveren in een Bourgogneglas bij keldertemperatuur.

Château Castigno Rouge ‘Le Grand Seigneur’ 2009: Deze ‘Grand Seigneur’ weet als geen ander te behagen. Een blend van Syrah, Grenache Noir, Carignan en Mourvèdre met een levendige en geconcentreerde tint. Aro-ma’s van cassis, zoethout en tabak. In de mond is de wijn sappig, geconcentreerd, zonnig, met een krachtige retro van zwart fruit. Het hout ondersteunt perfect de tanninestructuur. Maar ondanks de kracht is er ook een opmerkelijke elegantie. Ook best serveren in een Bourgog-neglas. Te schenken bij ca.16° C.

Andere voorgestelde wijnen:

Grâce des anges Blanc 2013 - Grâce des anges Rosé 2013 - Grâce des anges Rouge 2013 - Terra Costa 2010 - Merlot 2010 - Secret des dieux 2009 - Rosé brut nature 2012

Verdeling: T. 0474 39 49 72 ; M. info@chateaucastigno.com

WInes From cAtAlonIA

DO CAVA espagne

Miquel Barceló 5, 2º; 43730 Falset - Tarragona T. + 34 678471568

stefan@festis.cat - www.festis.cat EIGENAAR: Stefan Lismond Jaarl. productie: 30000

Exclusieve verdeler voor België: Kaapwijn import De Leeuw.

Contact: peter@kaapwijn.be

Cava Festís wordt geproduceerd in één van de meest gerenommeerde bodegas in de hoofdstad van de cava Sant Sadurní d’Anoia, op enkele kilometers van de brui-sende hoofdstad Barcelona. Stefan Lis-mond maakt een selectie samen met de oenoloog Ramon Giró van de beste basis-wijnen om een Brut nature Cava te produ-ceren met een lange rijping.

Cava Festís Bronze Brut Nature

Blend: 20% macabeo, 30% xarel·lo, 40% parellada, 10% chardonnay. Traditionele artisanale methode. 18 maanden sur lattes rijping. Florale ouverture, met toets van witte bloemen, perzik en brioche. Fijne textuur. Levendig en krokant op de tong. Goede, strakke afdronk.

Cava Festís Silver Brut Nature Reserva Blend: 20% macabeo, 30% xarel·lo, 40% parellada, 10% chardonnay. Traditionele artisanale methode. 24 maanden sur lattes. Fijne bubbels, licht gele tint met groene refec-ties. Erg foraal aroma, met impressies van jasmijn en oranjebloesem. In de mond romig met een bittertje in de strakke afdronk.

Cava Festís Gold Brut Nature Gran Reserva Blend: 20% macabeo, 30% xarel·lo, 40% parellada, 10% chardonnay. Traditionele artisanale methode. 36 maanden sur lattes. Goudgele tint, ultra fjne bubbels. Impres-sies van brioche en fjne patisserie, verwe-ven met een delicate toets van amandelen. Intens maar perfect harmonieus van aanzet tot afdronk.

clos mArGUerIte

Marlborough Nouvelle zelande

4 Flemings Road, PO Box 7, Seddon 7247, NZ T. + 64 21 415 692 & + 64 3 575 77 21 info@closmarguerite.co.nz - : www.closmargue-rite.co.nz

Eig. : Jean-Charles et Marguerite Van Hove Jaarl. Prod : +/- 45 000 f - Opp: 8 ha

Clos Marguerite ligt op een terras langs de zuiderzijde van de rivier Awatere in Marlborough. De bodem : een dunne bo-venlaag bedekt een veel belangrijker laag van kiezel en verder rotsgesteente dat veel overeenkomsten heef met Saint-Emilion. De kleine moderne ‘winery’ moderne is goed uitgerust en bevindt zich op 300 m en geniet zoals gezegd volop van de zon, maar ook van een nachtelijke afoeling dank-zij de nabijheid van de bergen. De winery wordt geleid door Jean-Charles, landbouw-ingenieur van vorming, gespecialiseerd in bodemonderzoek en tevens oenoloog (Univ. Bordeaux) die 25 jaar werkzaam was in de Franse en Nieuw-Zeelandse wijn-sector. Marguerite is kleindochter van een Belgische wijnhandelaar. Hun lot leek dus beklonken. De wijnstokken worden kort gehouden, zijn aangeplant met een hoge densiteit en worden geleid volgens de dub-bele guyot-techniek.

Clos Marguerite Sauvignon Blanc 2013 Zuiver en rijp wit fruit, harmonie en even-wicht, afdronk met een mooie lengte. De ouverture is complex met aroma’s van citrus, groene pruimpjes, peer en abrikoos. Mooie minerale toets, getoast zoet brood. Deze impressies wordt verlengd in de mond: rijk en genereus palet, rondeur, retour van fruit en mineralen. Lange, sappige afdronk. Dit is een millésime dat een hele resem van gerechten kan begeleiden.

Andere voorgestelde wijnen:

Clos Marguerite Pinot Noir 2011 – Clos Mar-guerite Pinot Noir 2010

Verdelers inNederland: Les Genereux te Zutphen (verdeelt over heel het land) Op zoek naar een ver-deler in België

Page 37 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »