Page 35 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

APRIL – MEI 2014 | N°2 | VINO ! 35

april - mei 2014 | n r 2 | Vino ! 35

Ad FrAncos

Francs - Côtes de Bordeaux

Château Ad Francos - F- 33570 Francs Tel: 00 32 475 76 36 82 a.vossen@chateau-adfancos.com www.chateau-adfancos.com Eigenaars André en Viviane Vossen Prod. annuelle: 30.000 bouteilles Oppervlakte: 10 ha

Het oude Château des Francs, daterend van de XI ème eeuw, beleef dankzij de familie Vossen een ware heropstanding. Afomstig van Sint-Remigius-Geest en Hoegaarden en gespecialiseerd in meubelen en moderne verlichting, hebben Viviane et André op een dag, zowat twaalf jaar geleden, grote liefde opgevat voor dit beroemde gebouw (verbonden met de familie van oenoloog Michel Rolland). Maar sedert 2007 zijn de eigenaars vooral in de ban van de wijngaar-den. Ad Francos is ideaal gelegen: zuidelijk georiënteerd en op een kalk-klei bodem. Het wijngoed werd recent uitgebreid van 7 tot 10 hectare.

Château le Priolat, Francs - Côtes de Bor-deaux 2011

Prachtige Côtes de Bordeaux op smakelijk fruit gestoeld. Heel intense kleur, nog jong, aantrekkelijke frisheid in de neus gevuld met zwart besfruit, vooral donkere kers en cassis, ook de mond is van hetzelfde niveau, fruit van begin tot einde, fuweelzachte tannine en een innemende frisheid in fnale.

Château Ad Francos, Francs - Côtes de Bor-deaux 2010

Bijzonder verleidelijke Côtes de Bordeaux die meteen weet in te palmen door zijn sma-kelijk fruit. Nauwelijks geëvolueerd, mooie paarse tinten, zwart pitfruit en woudvruchten in de neus, aangevuld met zachte kruiden en verstandig gedoseerd hout, krachtige aanzet, best vettig maar toch elegant en evenwich-tig, fruit van kop tot staart, goed verweven bittertonen en fraaie zachte kruidige toetsen helemaal op het einde.

Andere voorgestelde wijnen:

Eén rosé: Ad Rosam en de witte Ad Francos ‘Les Pierres Blanches’ (semillon-sauvignon).

Distribué en Belgique par les propriétaires.

Almenkerk

AFrique Du SuD

PO Box 1129, 7160 Grabouw Afique du Sud +27 21 848 9844

info@almenkerk.co.za - www.almenkerk.co.za Belgische Eigenaars: Joris van Almenkerk en Natalie Opstaele

Na een bewuste zoektocht naar een uit-zonderlijk terroir, investeerde de Belgische-Zeeuwse familie van Almenkerk in de koe-lere regio Elgin. Vader Joep investeerde en zoon Joris kwam met een diploma rechten naar de Kaap, maar ging ook oenologie studeren. De wijngaard is gelegen in een unieke ‘kom’ van ruim 100 hectare, met een vegetatie van inheemse kruiden, struiken en bosjes. Die vegetatie is een belangrijk deel van het terroir. Het koelere klimaat wordt perfect weerspiegeld in de fraïcheur en de elegantie van de wijnen van Lace en Almenkerk, die nu al op applaus worden onthaald op de grootste wijnconcours. Bij de aangeplante druivenrassen vinden we sy-rah, viognier, sauvignon blanc en chardon-nay. Hun wijnen werden al bekroond door de Concours Mondial en Decanter.

Almenkerk Syrah 2012. Deze syrah heeft de expressie van pitfruit en leder die we asso-ciëren met de noordelijke Rhône, meer dan met Australië. Anderzijds is er die rondeur en ‘gras’ op de tong die het mondgevoel zo aangenaam maken. De uitleg hiervoor is ondermeer het kleine deeltje viognier die Joris aanbrengt in de blend.

Almenkerk Sauvignon Blanc 2012. Hoewel de chardonnay geweldig in de smaak valt is het opmerkelijk hoe mooi slank en prachtig aangekleed deze sauvignon blanc is. De zui-verheid van het fruit is ook een indicatie hoe Joris werkt: zonder compromis, met maximale aandacht voor de wijngaard. De fraîcheur in de fnale maakt duidelijk dat deze wijn nog mooier zal wordt.

Exclusieve invoerder in België: Kaapwijn Import De Leeuw, Info: peter@kaapwijn.be

AGUAVIdA lloPs

DOq PriOrAT

Miquel Barceló 5, 2º; 43730 Falset; Tarragona Tel: 0034 678471568 stefan@bcngin.com - www.bcngin.com

Eigenaars : Stefan Lismond en Philippe Geeraert Jaarlijkse productie: 25000 stuks

We spreken hier echt over de geboorte van een nieuwe stijl van gin. Een elexir die in-derdaad raakpunten heef met wijn, want de basis wordt gevormd door druiven uit de beroemde heuvels van Priorat. Je proef er de puurheid en de frisheid van het fruit van de Middellandse zee in. En niet te ver-geten: een stevige scheut van de Barcelona life style !

BCN Gin: Prior Barcelona Dry Gin: Aroma met frisse toets van bloemen, mediterraanse krui-den, geneverbes, citroenzeste, een vleugje venkel en ook rijpe vijg met een zomers avondbriesje uit de valleien van Priorat om dat alles af te ronden. In de mond is er eerst het strakke van de jeneverbes, gevolgd door opwekkende impressies van citroen en roze-marijn. Alle aroma’s zijn mooi verweven met elkaar, zoals een steen in een architecturale compositie van Gaudi. Kortom, een frisse mix van sensoriële evaringen om de warme nach-ten van Barcelona te pareren

Exclusieve verdeler voor België : Kaapwijn Import De Leeuw. Contact : Peter@kaapwijn.be Exclusieve verdeler voor Nederland: Benier Glo-bal Wines

Page 35 - Flip num2-2014 nl

This is a SEO version of Flip num2-2014 nl. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »