Page 52 - #06nl-00-num6-lowres

This is a SEO version of #06nl-00-num6-lowres. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

52 VINO ! | N°6 | DECEMBER 2014 - JANUARI 2015

S A L O N D E S V I N S D E L O I R E

Maandag 2 tot Woensdag 4 Februari

29 STE SALON VAN DE LOIREWIJNEN

Angers zal voor de zoveelste keer het hoogtepunt vormen voor de regionale wijnbouw in Frankrijk, niet te missen voor elkeen die in het vak zit. Onder het teken van de vernieuwing en de evolutie zal de aanpak nochtans heel verschillend zijn tegenover de vorige jaargangen… H

et was een publiek geheim dat de organisatoren sinds enkele jaren dit salon, dat trouwens op unaniemewaardering kan reke-nen van haar bezoekers, wilden verbeteren en dynamiseren. Goed gesitueerd, perfect georganiseerd, komen er ongeveer 10 000 professionele kopers en volgers van de internationale wijnactiviteit op af. Bovendien heef de eenvoud, de betrokkenheid en de vriendelijkheid van de mensen uit Loire-regio, steeds gezorgd voor een algemeen goede sfeer met een tikkeltje feestvreugde die men nergens anders kan vinden. Ondanks al deze positieve elementen en hoe doeltrefend ook, verou­ dert de formule na een tijdje en moet er gezocht worden naar moderni-sering om de exposanten tevreden te houden die meer en meer gewoon zijn aan een professioneel salon zoals Prowein.

2015 BEVESTIGD DE CONTINUÏTEIT MAAR TEKENT OOK VOOR INNOVATIE…

De grote traditionele ontmoetingen op dit salon :

Le Concours des Ligers (wedstrijd van de Loirewijnen) zondag 1 Februari

Traditioneel georganiseerd aan de vooravond van het salon, staat deze wedstrijd open voor de ganse productie van wijnbouwers, handelaars

en coöperatieve kelders van de Loire. Iedereen kan deelnemen zowel exposanten als niet-exposanten.

Le Palais des Ligers (Het Paleis van de Loire)

Vanaf de opening van het salon, de andere dag, worden de bekroonde wijnen voorgesteld aan de bezoekers in de toegewezen paleizen. Een exemplarische voorstelling die het aan de professionelenmogelijkmaakt om zich een algemeen idee te vormen van de jaargang maar ook om op zoek te gaan naar de tevreden producenten aanwezig op het salon.

Open degustatie ruimte

Het idee is niet nieuw maar kent een steeds groeiend succes. Gestart in Angers in 2013, biedt het de mogelijkheid aan de bezoekers alle wijnen te proeven voorgesteld door de bedrijven. Hierna kan men contact opnemen met de gekozen producenten en hen ontmoeten op hun stand. Een enorme tijdswinst om zijn aanwezigheid op dit salon te optimaliseren.

Wine Blog Trophy

Gestart in 2007, wordt er steeds uitgekeken naar deze trofee door de gemeenschap van gepassioneerde bloggers… Het is een soort hoogte-punt voor allen die artikels publiceren over wijn en zijn universum.

door Bernard Sirot

Page 52 - #06nl-00-num6-lowres

This is a SEO version of #06nl-00-num6-lowres. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »