Page 6 - Flip book NL 4 -2014

This is a SEO version of Flip book NL 4 -2014. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

6 VINO ! | N°4 | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

V E R S G E O O G S T

CHINEZEN PROBEREN THUIS ZELF WIJN TE MAKEN

Je koopt wat druiven en laat het zaakje gewoon fermenteren, toch ? Even later heb je wijn. Wel, zo hebben experts de Chinese amateurs gewaarschuwd, let toch maar goed op want je kan er blind van worden. Wanneer wijn niet fermenteert in hygiënische en steriele omstandighe-den zijn er vrij hoge risico’s voor de gezondheid. Deze waarschuwing bleek niet overbodig, want in de Chinese provincie Hunan werden er heel wat mensen met een voedselvergifiging opgenomen. De oorzaak bleek inderdaad ongezonde zelfgemaakte wijn te zijn. Het fermentatie-proces van wijn duurt vrij lang, zeg maar minstens een week en in die periode kan de wijn geïnfecteerd worden met allerlei bacteriën, zeker wanneer men geen sulfet gebruikt. Wijn kan dan methanol en biogene aminen gaan bevatten. Ander feit is dat de Chinese ‘garagisten’ vaak tafeldruiven gebruiken in plaats van vitis vinifera. In het algemeen laat de kwaliteit van de brouwsels dan ook te wensen over. (div)

BORDEAUX NEEMT AFSCHEID VAN PHILIPPINE DE ROTHSCHILD

Met de dood van de barones neemt Bordeaux afscheid van een van haar hoofdrolspeelsters van de laatste 30 jaar. Ze stond niet alleen aan het hoofd van Mouton en de familieonderneming ‘Baron Philippe de Rothschild’ waarvan ze nog steeds hoofdaandeelhoudster was, samen met haar drie zonen, ze stond ook aan het hoofd van Armailhac enClerc Milon in Pauillac. Ze heef vanaf 1980 de etiketten van Mouton een nieuwe boost gegeven met wereldvermaarde eigentijdse kunstenaars als de Belg Paul Delvaux (1985), Keith Haring (1988), Georg Baselitz (1989), Lucian Freud (1990), Karel Appel (1994) en Niki de Saint-Phalle (1997) en recent nog met Jef Koons (foto). Onder haar bestuur werden in Chili joint ventures opgezet met Almaviva en Opus One (in Californië). Ze was actrice én onderneemster, was eerst getrouwd met een kunstenaar, nadien met een schrijver. Ze overleed op 24 oogst 2014 op een leefijd van 80 jaar. (lh)

CHIANTI CLASSICO HOUSE OPENT DE DEUREN IN RADDA

Niet in Siena, niet in Firenze, maar in Radda, een van de topgemeenten in het hart van het Chianti Classico-gebied, daar vindt u het nieuwe didactische huis van de Chianti Classico. Je leert er niet alleen het fjne over deze bekende ‘wijn met het zwarte haantje,’ maar je kan er ook picknicks houden, kooksessies bijwonen en inschrijven voor proeverijen en lesavonden. Natuurlijk is er ook een wijnshop. Doel is immers de reizigers beter bekend te maken met de topwijn uit het gebied tussen Firenze en Siena. Het Chianti Classico House is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde klooster van SantaMaria al Prato. Alle info : the-houseofchianticlassico.it. (div)

Belgische familiale onderneming opgericht in 1886

Prestige en Topwijnen

Champagne Louis Roederer Jaboulet Ainé Joseph Drouhin Faiveley Hugel Didier Dagueneau

1 SALES AREA MANAGER VOOR DE ANTWERPSE REGIO

Profiel 

Zeer goede wijnkennis. Saleservaring van wijnen aan Horeca, grootleveranciers en speciaalzaken. Met ambitie, administaratief aangelegd, wonende in het centrum van Antwerpen.

Envoyer votre CV et lettre de motivation manuscrite sur

info@deconinckwine.com ou par courrier à l’adresse suivante

De Coninck Wine & Spirit

37 chaussée de Bruxelles 1410 Waterloo, tel 02/353.07.65

ZOEKT VOOR ONMIDDELIJKE INDIENSTTREDING

Page 6 - Flip book NL 4 -2014

This is a SEO version of Flip book NL 4 -2014. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »